Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μην αγοράζετε DECT 6.0, καθώς η χρήση τους στην Ελλάδα είναι παράνομη, προειδοποιεί η ΕΕΤΤ

Τα ασύρματα τηλέφωνα που λειτουργούν στα 1,9GHz προκαλούν παρεμβολές στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας UMTS, η χρήση τους είναι παράνομη και η λειτουργία τους πρέπει να διακοπεί, ανακοίνωση η αρμόδια Αρχή για τις επικοινωνίες στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες έχει δεχτεί καταγγελίες για παρεμβολές στο φάσμα UMTS των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας από ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας DECT 6.0. Όπως εξηγείται στην ανακοίνωση, η τεχνολογία DECT 6.0 χρησιμοποιείται στην Αμερική στο φάσμα των 1,9GHz. Στην Ελλάδα όμως, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, το φάσμα αυτό χρησιμοποιείται για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Η χρήση ασύρματων τηλεφώνων DECT στην Ευρώπη είναι νόμιμη αποκλειστικά στα 1,8GHz (1880-1900MHz).

H Επιτροπή συστήνει στους καταναλωτές να μην θέτουν σε λειτουργία DECT 6.0, να μην προμηθεύονται τέτοιες συσκευές από το εμπόριο ή το Διαδίκτυο (συνήθως συμβαίνει μέσω μεγάλων διαδικτυακών καταστημάτων όπως το Amazon, ή το σάιτ δημοπρασιών eBay) ή από το εξωτερικό. Ακόμα και τότε, θα πρέπει να διακόψουν τη χρήση τους, καθώς η χρήση τους είναι παράνομη και επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις.

Η Επιτροπή δηλώνει ότι διενεργεί εντατικούς ελέγχους ώστε να εντοπίσει την παράνομη χρήση και έχει ενημερώσει με επιστολές μεγάλα εμπορικά και ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα σχετικά με τις νόμιμες συχνότητες λειτουργίας των ασύρματων τηλεφώνων DECT στην Ελλάδα και στην 

Δεν υπάρχουν σχόλια: