Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο στην Καλαμάτα

Ανεμοστρόβιλος με βροχή που επέφερε σοβαρές ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, αλλά και σε σχεδόν ολόκληρη την... πόλη σημειώθηκε χθες Κυριακή, στις 19:00.

Πολλές ζημιές προκλήθηκαν στο καρνάγιο. Το κτίριο έχει πάρει σημαντική κλίση και από τις πλευρές, έχουν γείρει τα τειχία του μήκους περίπου εκατό μέτρων και έχει καταστεί μη λειτουργικό. 


Επίσης, ο ανεμοστρόβιλος πήρε τη στέγη του λιμεναρχείου και την εκσφενδόνισε σε μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα το κτίριο να γεμίσει νερά και προκλήθηκε μπλακ άουτ. Δεκάδες δέντρα σε όλη την πόλη ξεριζώθηκαν ή έσπασαν τα κλαδιά τους, και ως εκ τούτου σημειώθηκαν ζημιές σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα. 


Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι κάτοικοι της πόλης είναι ανάστατοι και σε κακή κατάσταση. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε καινοφανές το φαινόμενο και δήλωσε ότι, ενώ υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης από το λιμάνι της Καλαμάτας που φτάνουν έως και τις Κιτριές, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από τη χθεσινή νεροποντή και τον ανεμοστρόβιλο και δεν κόπηκε ο δρόμος, ενώ σημείωσε ότι σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο, για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να δουν πώς θα αντιμετωπιστεί κυρίως η καταστροφή στο καρνάγιο που λειτουργούσε για τη συντήρηση των σκαφών της μαρίνας αλλά και για το θέμα της στέγης του λιμεναρχείου, που πρέπει πλέον να αντικατασταθεί.

Πατήστε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: